Sohbeti Aç
footerson

Android 5.0 Lollipop

adkumikli Yorum yok 11 Kasım 2014 Salı



Google'ın ilk olarak 25 Haziran akşamında Google'ın düzenlediği etkinlikle  duyurusunu yaptığı ve hem görsel hem de işlev anlamında belki de en büyük güncellemelerin yapıldığı Android L sürümü Android 5.0 Lollipop olarak resmiyet kazandı. Nexus 6 ve Nexus 9 modelleriyle beraber hayata geçen yeni Android sürümünün de adı belli olmuş oldu.

Android 5.0 Lollipop ile birlikte gelen en büyük yeniliklerden birisi Material Design adlı tasarım dili oluyor. Daha sade ve renkli bir çizgiye geçiş yapan Android 5.0 Lollipop sonrasında çekirdek uygulamalar başta olmak üzere tüm ekosistem bu tasarıma uyum sağlayacak. Material Design görsellik haricinde sistemin daha akıcı ve daha hızlı tepki veren bir durumda olmasını da sağlıyor. 

Dalvik sanal makinesi yerine ART sanal makinesine geçiş yapan Android 5.0 Lollipop bu sayede performans olarak önemli artışlar yaşıyor ve sisteme binen yük de azalıyor. Böylece enerji tüketimi de azaltılıyor. ART ile 64 Bit desteği geliyor. Dalvik alternatifi olan ART, doğrudan ARM, x86 ve MIPS mimarileriyle uyumlu olarak çalışıyor.  Android 5.0 Lollipop'un en büyük gelişimi  ART olucak.




Android 5.0 Lollipop ile Gelen Diğer Özellikler
Oyun oynarken veya bir uygulamayı çalıştırırken arama gelirse içeriğe ara vermeden aramayı reddetmek mümkün olacak. Yaptığınız işleme son vermek gerekmeyecek.

 Yeni sürümde arama özelliği kullanıcının daha önce diğer Google hizmetlerinde yaptığı aktiviteleri hatırlıyor ve arama esnasında bunları gözönünde bulundurarak daha verimli öneriler ve tahminler yapabiliyor.

 Bildirim sistemi de yenilendi. Bildirimleri okumak ve silmek kilit
ekranından çok daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirilebilecek. Tek bir dokunuş ile tüm bildirimler detaylı olarak sıralanacak. Ufak bir hareket ile bildirimleri tek tek silebileceksiniz.
Etiketler:
Benzer Yazılar

Yorumlar (0)

Blogger Tasarım: Ümit Polat
Blogger: Adkumikli